מכורים לשוקולד? המתכון המבריק הזה בשבילכם! בראוניז בריאים, עם טעם עשיר של שוקולד ובנוסף, מותאם לרגישים לגלוטן וגם לאלה שרוצים (או צריכים) לצמצם את צריכת הסוכר שלהםאני מודה – הממתק היחיד שבאמת עושה לי את זה הוא שוקולד. בכל הצורות שלו.עם זאת, חשוב לי לשמור על הבריאות שלי ואני מסרבת להאמין שאין דרך לחבר בין מוצרי שוקולד טעימים לבריאות. מסיבה זו תמיד חיפשתי מתכונים בריאים חדשים שמספקים אותי ומורידים לי את התשוקה ל"שוקולד לא בריא".המתכון הזה הוא אחד האהובים עליי. הבראוניז יוצאים עסיסיים וטעימים. בנוסף, הם גם ממש משביעים. וכל זה למרות (או בגלל) שהם לא מכילים קמח…עקב העובדה שהם מבוססים במקום קמח על חמאת שקדים, הם עשירים בסידן, מגנזיום, מנגן, ויטמין E, אבץ ונחושת. מצרכים:1 כוס שקדיה1 ביצה1/3 כוס סירופ מייפל – למי שזה לא מספיק מתוק יכול להוסיף עוד סטיוויה לפי הטעם1/3 כוס קקאו (עדיף אורגני ונא)1/3 כוס מי אגוז קוקוס (או חלב קוקוס)1/2 כפית סודה לשתייה 1-2 כפיות חמאת קוקוס (זה לא אותו הדבר כמו שמן קוקוס!)1 כף גהי (חמאה מזוקקת) – אופציונלי3-4 כפות קוקוס טחון – אופציונלי3-4 כפות שבבי קקאו/קקאו ניבס – אופציונליטורפים את הביצים ומוסיפים באיטיות את מי הקוקוס וסירופ המייפל. לאחר מכן מוסיפים באיטיות את השקדיה, את חמאת הקוקוס, סודה לשתייה וגהי (במידה ואתם מוסיפים). מוסיפים את אבקת הקקאו וממשיכים לערבב. בסוף מוסיפים את שבבי הקקאו ו/או הקוקוס הטחון.מעבירים לתבנית עטופה בנייר אפיה (בעדיפות אקולוגית ולא מולבנת). העיסה דביקה מאוד ונדרש קצת סבלנות כדי להעביר אותה לתבנית בצורה אחידה, אבל אני מבטיחה שזה שווה את המאמץ.מכניסים לתנור ואופים על 170 מעלות כ-22-25 דקות ניתן לבדוק בעזרת דחיפת קיסם פנימה – אם הוא יוצא נקי, זה מוכן. נותנים לברואניז להתקרר ונהנים. הם נשארים טריים במהלך כמה ימים טובים ואם מאחסנים אותם אטומים במקרר גם יותר מזה.שימו לב: הבראוניז הכי טעימים אחרי שהתקררו לגמרי! כמה הערות...תוספת חמאת קוקוס נותנת לבראוניז מרקם וטעם קרוב יותר לבראוניז "רגילים" שעשויים מקמח, אך ניתן גם לוותר עליה. בלי חמאת קוקוס הטעם של השקדים מורגש יותר והמרקם עסיסי ודביק יותר – ואני לפעמים מעדיפה את הטעם הזה. ככל שמוסיפים יותר חמאת קוקוס הטעם יותר מתקרב לטעם של קמח, אבל הבראוניז גם יוצאים יבשים יותר.ניתן כמובן גם להוסיף שקדים קצוצים או אגוזים אחרים, ניתן גם להוסיף תמצית וניל או קינמון, לפי הטעם.אני תמיד אוהבת לשנות מתכונים, לפעמים להוסיף משהו כזה ולפעמים משהו אחר. תעשו את הניסויים שלכם ואם עליתם על משהו מיוחד, נשמח אם תשתפו את זה איתנו 🙂Superfood upgradeלמרות שגם קקאו נחשב למזון על (לפחות כשהוא אורגני ו-RAW), ניתן לשדרג את מתכון זה עם מזונות על נוספים – לרוב בלי שתרגישו את זה בטעם.אני מחליפה חלק מאבקת הקקאו באבקות סופרפודס נוספות, כמו לוקומה, מורינגה וסאצ'ה אינצ'י. מורינגה: הסוד לשימוש נכון במורינגה הוא להשתמש בכמויות קטנות שלא משפיעות על הטעם – לא יותר מכפית אחת או שניים על שליש כוס של קקאו. אבקת לוקומה אפשר להוסיף בכמויות גדולות יותר (כף או יותר). מכיוון שהאבקה בטעם מתוק עדין היא לא בולטת בטעם. סאצ'ה אינצ'י: גם את אבקת Sacha Inchi ניתן להוסיף בכמויות גדולות יותר, אך היא מוסיפה את הטעם שלה – טעם שמזכיר בוטנים. מי שאוהב את השילוב בין חמאת בוטנים לשוקולד בטוח יוהב את אבקה זו בתוך הבראוניז. אהבתם? אתם מוזמנים לשתף 🙂 Share on facebook Share on whatsapp Share on linkedin Share on twitter Share on pinterest Share on telegram